Een pup kopen bij Lance Mountains

Een pup kopen bij kennel Lance MountainsAangezien wij veel om onze honden geven en ook om de pups die wij fokken, vragen wij onze puppykopers het hemd van het lijf en willen we ook graag een keer met ze kennismaken voordat ze hun pup komen halen. Hierdoor proberen wij te bereiken dat de pups een goed thuis krijgen en te voorkomen dat de puppykopers een verkeerde keuze maken.

Voordat u een Parson Russell Terrier wilt kopen, moet u zich het volgende afvragen:

1. Waarom wil ik een Parson Russell Terrier kopen?
Heeft u er goed over nagedacht waarom u een Parson Russell Terrier wilt aanschaffen? Heeft u zich verdiept in de algemene karaktereigenschappen die bij het ras horen? Wij hopen dat uw redenen verder gaan dan: 'het zijn zulke schatjes!'. Bedenkt u zich ook dat als u een gezin heeft, deze beslissing door het hele gezin moet worden gesteund!

2. Heb ik genoeg tijd voor een pup en kan ik het aan de hond levenslang te verzorgen?
Realiseert u zich dat een Parson Russell Terrier 16-18 jaar oud kan worden en dat u dus zolang voor de hond zult moeten zorgen. De opvoeding van een pup vergt meer tijd dan u denkt. U zult ze moeten voeren en ze zindelijk moeten maken. Als u iedere dag lang van huis bent, zult u hierover langer doen.

3. Zijn mijn kinderen verantwoordelijk genoeg om met een hond om te gaan?
Parson Russell Terriers zijn dol op kinderen en kunnen zeer goed overweg met wel opgevoede kinderen. Als kinderen de hond in zijn ogen prikken, aan de staart trekken of hem op een andere manier plagen, zal de hond zichzelf verdedigen tegen deze oneerlijke behandeling. De hond kan grommend reageren of zelfs een 'knauw' uitdelen. Dit kan niet direct worden bestempeld als agressief gedrag. De hond geeft alleen maar aan: 'dit vind ik niet leuk!'. Kinderen en honden kunt u nooit zonder toezicht alleen in dezelfde ruimte laten.

4. Begrijpt u het temperament van de Parson Russell Terrier?
De Parson Russell Terrier is gefokt voor de jacht op vossen en ongedierte (zie onze link: werken) en zijn nog steeds echte jagers. U kunt op onze website veel terugvinden over ons ras. U kunt ook verder zoeken op internet en boeken lezen!

Als u zichzelf de bovenstaande vragen heeft gesteld, informatie heeft opgezocht over het ras en nog steeds geïnteresseerd bent in het kopen van een pup, kijk dan op onze pupinfo pagina of neem contact met ons op!

De gang van zaken nadat u besloten heeft een pup te kopen

Wanneer u besloten heeft bij onze kennel een pup te kopen, moet u rekening houden met het volgende:

  • De eerste drie weken nadat de pups geboren zijn, mogen er geen puppykopers komen kijken. De hoofdreden hiervoor is dat we de moeder en de pups hun rust gunnen om rustig bij te komen van de bevalling. Op deze manier ontstaat er zo min mogelijk stress voor zowel de moeder als de pups.
  • Wij verwachten van u dat u minimaal twee keer bij ons op bezoek komt. De eerste keer komt u op 'sollicitatiegesprek'. Uiteraard kunt u dan ook meteen de pups bekijken. Wij proberen dan in te schatten of u een geschikte baas kunt zijn voor ons ras. De tweede keer is als u de pup komt ophalen. Daartussen bent u uiteraard van harte welkom om nog eens naar de pups te komen kijken. We proberen zoveel mogelijk bezoeken op afspraak te doen, zodat u niet voor niets voor onze deur staat.
  • De eerste keuze uit het nest behouden wij onszelf voor. Puppykopers kunnen hun voorkeur voor een pup uitspreken, maar pas wanneer de pups 6 weken oud zijn, maken wij onze keuze. Daarna weet u pas zeker of de pup die uw voorkeur heeft ook daadwerkelijk met u mee naar huis zal kunnen.
  • Onze pups en de pups van de samenwerkende fokkers worden na 8 weken gechipt door de Raad van Beheer, 4x ontwormd, inge├źnt samen met een puppyverrassingspakket en voeding voor de eerste tijd meegegeven aan hun nieuwe baasjes waarmee wij hebben afgesproken hen met raad en daad bij te staan. Uiteraard zijn onze pups dan zo goed mogelijk gesocialiseerd, doordat ze in huis opgroeien en bekend gemaakt worden met allerlei situaties die zich kunnen voordoen.

Als u nog vragen heeft over het bovenstaande of over het ras en u kunt de antwoorden niet op onze website vinden, nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.